Iran

Iran er et stort land i Mellemøsten som grænser op til Pakistan, Afghanistan, Turkmenistan, Aserbajdsjan, Armenien, Tyrkiet og Irak samt en kystlinje langs det Kaspiske Hav, den Persiske Bugt og Omanbugten.

Der er flere flyselskaber som flyver til Iran, bl.a. BMI, Iran Air, Turkish Airlines og Qatar Airways. Man kan ikke flyve direkte fra København eller andre lufthavne i Danmark, men man kan tit nøjes med en enkelt mellemlanding. Det billigste flyselskab fra Danmark til hovedstaden Teheran er ofte Turkish Airlines, som mellemlander i Istanbul. her kan man få en returbillet for lidt over 3000 kr. Qatar Airways er også en af de billigste og ligger normalt på omkring 3500 kr. for en returbillet. Her mellemlander man i Doha. Når man flyver til Teheran, lander man i den store internationale lufthavn Imam Khomeini Airport.

Af andre byer i Iran, som man kan flyve til fra Danmark kan nævnes Mashad, Shiraz, Gorgan, Sabzevar, Bushehr, Urmieh, Abadan og Tabriz. Her er priserne ofte en del højere end til Teheran, da det for det meste kræver en ekstra mellemlanding i Teheran.